bon_bon

Bon Bon együttes

30 perces fél-playback műsor és 90 perces élő koncert

megrendelhető: Tel: 06 1 413 0095 Mobil: +36 30 948 3539

 

www.bonbonegyuttes.hu

 

 

 

Az együttes 1995 májusában alakult, tagjai Szolnoki Péter és Török Tamás a Bang Bang nevű formációban találkozott először, majd a kilencvenes évek közepén létrehozták az egyik legigényesebb rockzenét játszó Bon-Bon együttest.

Az együttest eleinte Szentmihályi Gábor, hangmérnök és zenei producer is segítette. Első albumuk 1995-ben jelent meg, Kapaszkodj meg! címmel, melynek nem sokkal később az angol változatát is megjelentették Just a Fool címmel, amely itthon csak 1000 példányban jelent meg. Két évvel később jelent meg a második album a Csak a holnapnak élek, melynek elkészítésében Duba Gábor segített.

1997. június 30-án az Earth Wind & Fire előzenekaraként mutatkoztak be a Petőfi Csarnok színpadán. Ezt követően szinte évente jelentek meg lemezeik. 1998-ban Péter duettet énekelt Auth Csillával, a Féltelek a Color együttes I Fear for You című számának magyar átirata.

1999. november 12-én az Irigy Hónaljmirigy vendégeként 14 000 ember előtt léptek fel a Budapest Sportcsarnokban, majd felkérték őket az Európa Expressz című mozifilm főcím dalának megírására. (Gengszter dal) szeptember 20-án megjelent ötödik albumuk The Name Is Bon… Bon-Bon címmel. A Sexepilem című feldolgozás daluk az év slágere lett, és ezzel átvehették első aranylemezüket.

2000. március 19-én telt házas lemezbemutató koncertet tartottak a Petőfi Csarnokban, melynek vendég művészei Auth Csilla, az Irigy Hónaljmirigy, és a United együttes voltak. Ugyanebben az évben megjelent hatodik albumuk, egy válogatáslemez Időutazás (1995-2000) címmel és meghívták őket a Hannoveri Világkiállításra.

2001-ben New Yorkban léptek fel, megjelent hetedik albumuk, az Irány a légió!, Péter pedig fellépett Freddy Mercury emlékkoncertjén. 2002 januárjában a Herendi Gábor, Valami Amerika című filmhez írtak főcímzenét. Az azonos című kislemezért megkapták a harmadik Aranylemezüket.

2003 tavaszán jelent meg nyolcadik lemezük, a 008. Részt vettek a Dalnokok Ligája című televíziós zenei játékban. Sztárvendégként lépnek fel Delhusa Gjon koncertjén és lemezbemutató koncert a Petőfi Csarnokban. A koncert vendégei: Best Of, Zanzibar, Fool Moon, Vujity Tvrtko Police Band. Még ugyanebben az évben Frei Tamással Dél-Afrikába, Szváziföldre utaztak. Szeptember végén pedig Ausztráliába utaztak koncertezni, az ott élő magyarok meghívásának eleget téve. Péter pedig fellépett Cserháti Zsuzsa emlékére rendezett koncerten.

2004-ben megjelent a kilencedik albumuk Kapod, amit látsz! címmel, amelyen Ganxsta Zolee és a Kartellel közös dalban énekelnek a barátságról. Péter fellépett Havasi Balázs koncertjén. Dalokat írtak Szűcs Judithnak, többek között a Van, amikor a szívnek hinned kell duettet. 2005-ben megírták a Péntek Esti Sztár főcím dalát. Május 28-án 10 éves jubileumi koncertet adtak a Műegyetem rakparton és egy felkérésre megírták a Keresed rég című drogellenes dalt.

2006. februárban főcímdalt írtak a Kútfejek című akció-vígjátékhoz és közreműködtek Nagy Tibor szerzői lemezén és feldolgozták a Főnyeremény című dalt. Fenyő Miklós vendégeként léptek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Dupla élvezet címmel kiadták a 10 éves jubileumi koncert dupla lemezüket, amin a 25 koncertdal mellett megtalálható a Kútfejek és a Futok a széllel című stúdió felvétel is.

2007-ben elkészítik a Valami Amerika angol nyelvű változatát „Some Kinda Amerika” címmel. 3 dalt írtak Gesztesi Károly lemezére (Gyúrunk vazze, Altató, Kútfejek). A Krém című műsorban együtt léptek fel Balázs Klárival és Korda Györggyel. A Budapest Jazz Orchestrával közösen három Bon-Bon dal (Gengszter dal, Szabad a gazdag, Haverok, buli, szamba) big band-es változatát rögzítik, amelyeket a Jazzy Rádió játszott nagy sikerrel. Felléptek Patkó Béla (Kiki) előadói estjén a Müpában. Eközben elkészült a tizenegyedik lemezük, az All in, ami pár hét alatt bearanyozódott! A Cukipofa kislemez videoklipjében Szőke András szerepelt, akinek új, Bakkerman című filmjében játszottak és a főcímzenét is ők szerezték.

2008-ban megírták Erdőhegyi Briginek a Bizalom című dalt. Leforgatják a Varázsjel című daluk videoklipjét. Megjelenik a Bon-Bon Swing című album. Ezt egy nagy sikerű lemezbemutató koncert követi a Művészetek Palotájában, a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével.

2009 A Bon-Bon tagjai Ivannal közösen elindítják az Összhang dalt amihez klipet forgatnak a Corvinus Quartett közreműködésével. A Fonogram díjátadón jelölik a Legjobb szórakoztató album kategóriában a Swing című lemezüket. Fellépnek a Csináljuk a fesztivált magyar filmzenei fordulójában 3 filmslágerükkel. Auth Csilla új lemezére 2 dalt írnak.

2010 Megjelenik a 15 éves jubileumukat ünneplő Bon-Bon zenekar új lemeze Mindig úton címmel. Jubileumi koncert a Népligetben 2010.09.04-én a SzeptEmber Fest-en.

Back To Top