hiphopboyz

HIP HOP BOYZ retro show

HIP HOP BOYZ retro show fellépése megrendelhető:

Tel: 06 1 413 0095 Mobil: +36 30 948 3539

 

Az együttes 1992-ben alakult Budapesten. A csapat tagjai Levy T., O.G. Duck, Real Action először az 1992-es Magyarországi DMC fesztiválon találkoztak, ahol Real Action és O.G. Duck a Enemy Squad együttesben táncolt és rappelt. Néhány hónap múlva Levy T. javaslatára megalapították a Hip Hop Boyz-t,

1993-ban megkötötték első lemezszerződésüket és megjelent első albumuk Soul a rap a PolyGram-3T kiadó gondozásában. 1994-ben a Tizenöt év című videoklipjük második lett a Magyar Videoklip Fesztiválon és még ugyanebben az évben kiadták második albumukat, a II.-t. 1995-ben felléptek az I. Total Dance Fesztiválon és Dr. Alban és az East-17 magyarországi előzenekarként a telházas Budapest Sportcsarnokban illetve a Kisstadionban.

1996-ban Könnyűzenei Aranyszarvas-díjat nyertek, valamint a II. Total Dance Fesztiválon is játszottak és megjelent III. albumuk, amely két hét alatt aranylemez lett, két hónap múlva platinalemez, majd a következő hónapokban elérte a gyémántlemez státust, több mint 100 ezer darab eladott lemezzel. Májusban megjelent a lemez angol változata, mely több európai országban is nagy sikert aratott. Az együttes a Népstadion színpadán lépett fel Michael Jacksonnal.

1997-ben felléptek a IV. Total Dance Fesztiválon. Megjelentettek két válogatáslemez, a Best 4 Hip Hop Boyzt és Best Of Hip Hop Boyzt. Mindkét lemez aranylemez lett. Feldolgozták a My Fair Lady híres betétdalát, a Ma éjjel táncolnék című dalt. Ebben az évben telt házas élő koncertet adnak a Petőfi Csarnokban Budapesten. Részt vesz Miamiban a MIDEM Dél-Amerikai Zenei Fesztiválon. Megjelent angol nyelvű maxi lemezük is „Stop the rain” („Megbántottak”) című dal változataival.

1998-ban váratlanul feloszlott az együttes. O.G. Duck az üzleti világ felé fordult, sikeres középvezető lett, befektetésekkel foglalkozott, majd a válság hatására, a pénzügyi világból kiábrándultan visszatért a szórakoztatóiparba. Levy T.

1999 nyarán kiadta szólólemezét Süt a nap címmel, majd saját kiadót alapított ő maga pedig zenei producerként működik, ő segített Majka második albumának előkészületeiben. Real Action 2002-ben a Hip Hop Boyz tánciskola folytatásaként break-hip hop tánciskolát nyitott. Majd 2004-ben létrehozta az Attraction Látványszínházat, amely Magyarországon egyedülálló vizuális táncprodukció. A fizika törvényszerűségét meghazudtolva emberek repülnek a levegőben, testrészek kelnek külön életre.

2010-ben a Shanghaii világkiállításon képviselte Magyarországot és ugyanebben az évben egy a világon egyedülálló forradalmian új látványműsort állított színpadra, az Attraction Árnyékszínház Produkciót, ahol emberi testek árnyékából alkot képeket.

2012 -ben a Magyar Olympiai csapat Londoni Eskütételére alkotott egyedi árnyékprodukciója osztatlan sikert aratott. Csapata az Attraction Black Light Theatre a 2012-es Das Supertalent, Németország, Európa legismertebb tehetségkutató műsorának döntőse.2013-ban számos külföldi fellépés után, elsöprő világsikerrel a Britain’s Got Talent angol tehetségkutató műsor győztese az Attraction Shadow Theatre. 2013 december 9-én a Royal Variety sztárfellépője Szűcs Zoltán társulata Prince Charles személyesen gratulál a csapatnak. A produkció audition előadása a második legnézettebb video angliában!

Több mint 50 millió letöltés!

A show folytatódik. 2005-ben újra összeálltak, a régi dalokat újrahangszerelték és néhány új dallal kiegészítve kiadták az Újratöltve című albumot.

2008-ban az együttes tagjainak útjai újra szétváltak, de Levy T. és O.G. Duck RetroShow a Hip Hop Boyz sztárjaival néven viszi tovább az együttest, immár duóban.

 

HipHopBoyz RETRO SHOW  fellépése megrendelhető: Tel: 06 1 413 0095 Mobil: +36 30 948 3539

TASKO-logo_1_trim

info@koncertszervezes.hu
www.taskokoncert.hu | www.musormegrendeles.hu
www.facebook.com/TASKOkoncert

 

http://hiphopboyz.sztarfellepok.hu/

Back To Top