racz-gergo

Rácz Gergő

Rácz Gergő fellépése megrendelhető:

Tel: 06 1 413 0095 Mobil: +36 30 948 3539

 

Gergő 11 évesen kezdett el gitározni a 18. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában.

Első komoly zenei megmérettetése 15 éves korában az Országos Zeneiskolai Gitárverseny volt, ahol egyéni előadásmódjának, precíz technikájának és muzikalitásának köszönhetően első helyezést ért el.

1995-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klasszikus gitár szakára.

Gergő ekkor már több dalt is írt, amik meg is tetszettek a BMG kiadónak és menedzserének, Környei Attilának. Pár hét múlva szerveztek egy találkozót, ahol Rakonczai Viktor, Rakonczai Imre, Józsa Alex és Gergő megismerkedhettek, és a közös szimpátiának hála 1997-ben megalakult a V.I.P. együttes. A fiúk részt vettek az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján, majd 1997. május 3-án a dublini döntőn ahol 12. helyezést értek el a Miért kell, hogy elmenj? című dalukkal. 2001-ig tartó sikeres pályafutásuk alatt megjelenő albumaik mind aranylemezek lettek.

2004-ben a Fool Moon acappella együttes tagja lett, akikkel több nemzetközi díjat is magukénak tudhatnak. 2005-ben megnyerték Európa legrangosabb acappella versenyét a Ward Swingle Award-ot, aminek köszönhetően meghívást kaptak a 1st Prize Taiwan elnevezésű rendezvényre, ahonnan szintén az első helyezettnek járó díjjal tértek haza. Taiwani győzelmük óta rendszeresen kapnak ázsiai koncertfelkéréseket.

Első szólóalbuma a “Bennünk a világ” 2006-ban jelent meg, aminek címadó dala, hamar sláger lett, és azóta is gyakran hallható a rádiókban. Gergőnek ez a szerzeménye megjelenésének évében a legnagyobb kereskedelmi radió által legtöbbet játszott magyar dal volt, ezen kívül Comet és Bravo Ottó jelölést is kapott. Azóta számos videoklipet készített, amelyek látványos világa többször megörvendeztette a zenecsatornák kedvelőit. Egyik sikeres videója, a szintén Comet jelölt Harc és vágy című dalhoz készült, valamint Tolvai Renátával közösen szóló duettjüket is “megfilmesítették”.

2011-ben Rakonczai Viktorral közös zeneszerzői munkába kezdtek, akivel azóta is rendszeresen írnak dalokat a legnépszerűbb hazai előadóknak, mint például: Wolf Kati, Szerelem miért múlsz? című nagysikerű slágere, Kocsis Tibor: Lásd a csodát!, Vastag testvérek: Őrizd az álmod! , Zséda: Más világ, és Tabáni István Gyönyörű szép című dala, amivel Fonogram díjat is nyert a szerzőpáros.

Gergőt idén “A Dal” című műsor döntőseként láthattuk a Csak állj mellém! című új slágerével, amit azóta a rádiók is előszeretettel játszanak.

 

TASKO-logo_1_trim

info@koncertszervezes.hu
www.taskokoncert.hu | www.musormegrendeles.hu
www.facebook.com/TASKOkoncert

 

http://raczgergo.sztarfellepok.hu/

Back To Top